Wie zijn wij

Doelstelling

Stichting HISTORIE-KS heeft als doelstelling onze geschiedenis levend en levendig te houden en zich in te zetten voor het behoud van ons prachtige erfgoed door onze kennis van het verleden door te geven aan de nieuwe generaties. De historie heeft grote invloed op het heden en mag niet verloren gaan. 


Over

Stichting HISTORIE-KS is ontstaan uit een groeiende passie voor onze historie die vanuit de middeleeuwen met de Compagnie van Brederode en Kasteelschutters naar historische evenementen uit alle tijdperken van onze geschiedenis is gegaan.

Hoe meer je leest
Hoe meer je leert

Hoe meer je leert
Hoe meer je wilt lezen

 

En dan besef je je ineens dat onze geschiedenis één groot spannend verhalenboek is. Je ontdekt dat ieder nieuw tijdperk een gevolg is van wat er eerder gebeurd is.


Bestuur

Voorzitter: Piet Groot (tevens voorzitter Compagnie van Brederode)
Penningmeester: Sander Brouwer
Secretaris: Loek van Hoek

Het bestuur ontvangt geen beloning voor haar werkzaamheden.

Statuten Stichting HISTORIE-KS

 


Stichting HISTORIE-KS

postadres:
Stichting HISTORIE-KS
p/a Ruïne van Brederode
Rob Kortekaas, coördinator
Velserenderlaan 2
2082 LA  Santpoort-Zuid

KvK: 65302974
RSIN: 8560.57.708
Rekeningnummer: NL07 RABO 0184 5421 38

Coördinator: Rob KortekaasRob

Rob Kortekaas begon zijn geschiedenisreis in 2006 bij Slot Loevestein met een Handboogschietbaan. Het handboogschieten groeide uit naar zijn eigen bedrijf Kasteelschutters, waarmee hij op diverse locaties workshops en vertellingen verzorgt o.a. op Slot Loevestein en Muiderslot. Voor Stichting HISTORIE-KS verzorgt hij als coördinator historische evenementen uit diverse tijdperken en zet hij zijn ervaring als organisator graag in om een historisch verantwoord beeld tot leven te brengen en het evenement soepel te laten verlopen. Sinds 2017 is hij samen met Angelique Schipper beheerder van de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid (vlakbij Haarlem). De grootste Ruïne in Nederland boven de grond die je kunt bezoeken. Verbonden met de vaderlandse geschiedenis van de Graven van Holland, Stadhouders tot het Nederlandse Koningshuis.

Mede-coördinator Angelique Schipper

foto Freelancer Angelique Schipper
Foto: Ot Douwes

Angelique, coördinator bij Stichting Talentenloods gooide in 2008 het roer om en werd van stadsdeelmanager Scheveningen voor de gemeente Den Haag maatschappelijk cultureel ondernemer. Als schrijver en theatermaker ontwikkelde zij voor Stichting Hollands Boegbeeld de verhalende route Den Haag kust Scheveningen met de bijbehorende voorstelling. Daarna maakte zij de voorstelling ‘200 jaar koninkrijk’ die voor meer dan 80 bovenbouwklassen in Den Haag e.o. is opgevoerd en een gemiddelde waardering kreeg van een 8,9. De verkorte voorstelling  is onderdeel geworden van de Kinderrijkdagen van ProDemos.  Haar nieuwe voorstelling is Aletta Jacobs in de klas, Viering 100 jaar Kiesrecht. Het Haags Historisch Festijn biedt een unieke gelegenheid om de  geschiedenis in Den Haag voluit tot leven te brengen, waarvoor zij haar expertise graag inzet. Sinds 2017 is zij samen met Rob Kortekaas beheerder van de Ruïne van Brederode. Ook hier brengt zij het verhaal van de machtige familie van Brederode in kaart en tot leven.